Hem » Sälja » Vid beslut att sälja

Start here

Kategorier

Vid beslut att sälja

4267881-till-salu

Har man beslutat för att sälja står man inför ett väldigt viktigt val, nämligen val av mäklare. Hur gör man för att hitta rätt och vilka frågor bör man egentligen ställa?

Det är inte alltid man ens vet vilka mäklare som finns i området och istället för att eftersöka alla dessa kan man använda sig av tjänster som MäklarOfferter. Där på deras sajt skriver man in sina uppgifter varpå de skickar ut dessa uppgifter till mäklare i ens område. Därefter kan man bli kontaktad av flera olika mäklare som har intresse av att sälja ens hus.

När man väljer bland dessa finns det ett par saker man måste få klar för sig först. Till exempel måste man veta hur mycket av processen man behöver hjälp med, detta inkluderar men är inte begränsat till saker som marknadsföring, buddiskussioner, visningar och alla potentiella frågor man måste kunna ha svar på.

Det kan även vara bra att undersöka vilka kanaler som varje mäklare använder sig av för att sälja fastigheten. Man vill oftast se att de använder sig av mer än en bostadssajt på nätet till exempel.

Fråga även hur många andra försäljningar mäklaren sköter samtidigt som ens egen. Det är ganska vanligt att en mäklare hanterar ett par stycken åt gången, men är det mer än tre ska man nog överväga sina alternativ, det kan lätt bil lite väl lite tid över för varje individuell försäljning.

När man säljer är det viktigt att ens hus eller lägenhet kan ge ett bra första intryck och mycket av detta kan bero på hur välstädat det är. Hör med om mäklaren har ett samarbete med en städfirma och kan ge ett bättre pris därigenom. Annars kan man själv behöva söka rätt på en sådan firma.