Hem » Sälja » Tips vid renovering inför försäljning

Start here

Kategorier

Tips vid renovering inför försäljning

Många mäklar yrkar på att det kan löna sig att lägga pengar på huset innan man säljer det. Man kan få upp priset med flera tusen genom att göra lite lättare renoveringar. 

Upp till 50 000 kronor är okej att lägga på huset i hopp om att sälja det dyrare. Lägger man 50 000 kronor kanske man kan höja försäljningspriset med 100 000 kronor tack vare att man skonat de nya ägarna en hel del arbete. Man kanske inte behöver installera ett sprillans nytt kök eftersom det lätt spräng renoveringsbudgeten, men man kan tapetsera om, fixa en snygg uteplats eller lägga nytt golv där det tidigare bara funnits matta. Vad man renoverar kan också beror på området man bor i. Bor man bredvid E4:an eller mitt i stan kanske man vill passa på att försöka isolera eller ljuddämpa huset (kan dock kosta mer än femtiotusen), har man en jättestor trädgård kanske man ska införskaffa träd och buskar för att göra en lite lustgård och så vidare.

Om man renoverar för att sälja är det också viktigt att efterjobbet sköts rätt. Lej gärna bort allting för att försäkra dig om att bli nöjd med resultatet. En byggfirma kan komma in och bygga en perfekt uteplats eller lägga golv medan en städfirma kan dyka upp efteråt för att verkligen gå igenom rummet efter minsta smutskorn från renoveringen. En städfirma brukar ligga runt 170-200 kronor i timmen så där kan man lätt räkna ut vad man får betala. När det kommer till byggfirmor kan det dock vara lite besvärligare. Det finns verktyg online där man kan räkna ut priset på golvläggning men i slutändan är det alltid bästa att begära in en offert innan men bestämmer sig.