Hem » Tips » Städa inför visningen

Start here

Kategorier

Städa inför visningen

Hus

Inför visning för försäljningen av ditt hus eller lägenhet är det viktigt att tänka på att städa och rengöra ordentligt överallt. Det kan vara lätt att glömma de små detaljer som en potentiell köpare kommer att lägga märke till och även om det inte påverkar värdet på huset sänker det definitivt det första intrycket av ditt hus och påverkar den potentiella köparens omdöme.

Förutom de stora ytorna som fönster, dörrar, skåp och golv så ska man tänka på att rengöra kokplattornas kanter, bakplåtar, ugnen och värmeskåp invändigt samt kyl och frys, överkanterna och underkanterna på skåp, lådor, runt dörrhandtag, ventilationsuttag, tvättställ, toalettens undersida, rensa golvbrunn och avlopp, golvlister, eluttag och gamla märken av tejp med mera. Tänk också på att spackla över gamla borrhål och måla alternativt tapetsera över en vägg med många skavanker. Det är en hel del att tänka på. Det bästa är att göra en checklista och se till att man inte missar någonting. Det är också bra att ta dit en vän eller bekant som kan se det från en potentiell köpares synvinkel.

Har man ett stort hem kan städningen och rengöringen kännas övermäktigt. Vill man inte göra det själv, eller vill man ha hjälp, kan man alltid ta in hjälp utifrån . Går budgivningen bra lönar det sig garanterat! HemMiljö är ett företag som hjälper till med alla typer av städningar. De är specialiserade på bland annat visningsstädning och de vet hur viktig städningen är när det handlar om visningar och försäljning av lägenheter.

Tänk på att efter varje visning torka av platser där folk generellt har rört vid med händerna som lampknappar och dörrhandtag. Ibland kommer besökare med sina barn och då blir det lite mer ytor att torka av, speciellt speglar som barn älskar. Dammsug gärna golven och mattor efter visningen så är du beredd för nästa besök.