Hem » Tips » Sälja privat eller via mäklare?

Start here

Kategorier

Sälja privat eller via mäklare?

När man säljer sin bostad vill man som säljare givetvis ha ut så mycket som möjligt av försäljningspriset. En vanlig fråga i det här fallet är huruvida det är bäst att sälja via mäklare eller sköta det hela på egen hand. Därför tänkte vi här titta på både för- och nackdelar med bägge alternativen.

Sälja via mäklare

Fördelen med att sälja via mäklare är givetvis att man slipper göra jobbet själv då mäklaren tar hand om hela processen med annonsering, visningar och dylikt. Dessutom blir ens bostad exponerad på den stora mäklarsajten Hemnet, vilket gör att man når fler potentiella spekulanter än om man säljer privat.

Nackdelen med att sälja via mäklare är så klart att man tvingas betala ett arvode till mäklaren, vilket i slutändan kan bli åtskilliga tiotusentals kronor.

Sälja privat

Fördelen med att sälja privat är så klart att man får full koll på vem man säljer till samtidigt som man också får behålla hela försäljningssumman själv.

Nackdelen är ju att man måste ta hand om annonsering och visningar själv. Samtidigt måste man också sätta sig in i allting som har med själva försäljningen att göra, vilket kan vara ganska omfattande.