Hem » Sälja » Renovera innan försäljning

Start here

Kategorier

Renovera innan försäljning

När man säljer vill man ju alltid få det bästa priset möjligt. En del saker kanske mer eller mindre är ett måste för att få bostaden såld till ett bra pris, andra hjälper till att höja priset och vissa kan till och med avrådas från att renoveras då de kostar mer än vad man får för det i slutändan.

När man tittar på saker som måste fixas är det ju ofta väldigt uppenbara saker som hål, tydliga skador och liknande. Men det kan även vara mer dolda saker som till exempel rörsystem. Har man misstankar om att rörsystemet är dåligt är det rekommenderat att inspektera detta i förväg så det kan antingen bekräftas eller uteslutas. Detta är något som en rörmokare i Stockholm ofta kan hjälpa en med.

Saker som kan hjälpa värdet men inte kostar lika mycket för säljaren att fixa inkluderar bland annat nya köksluckor och fogar i badrummet. I överlag menar experter även att ytskikt ska se så fräscha ut som möjligt. Behöver något målas om är det i regel bäst att göra detta i en väldigt neutral färg som vit. Det ger inte bara ett fräscht intryck utan gör det också enklare för spekulanter att se möjligheten med sina favoritfärger.

Många menar att det även är värt att fixa till hallen något då detta är första intrycket praktiskt taget alla får när de först kommer för att titta på bostaden. Igen är det vanligt att man försöker göra denna så ljus och fräsch som möjligt.

Samtidigt måste man ju göra skillnaden mellan att piffa upp något och att dölja fel. Dolda fel kan alltid anmälas av köparen och då kommer man behöva bekosta reparationerna ändå.

Något man kan utgå från när det gäller kostnader är att en renovering för eller under 20 000 kronor kommer nästan alltid att löna sig. Detta kan även vara högre ju dyrare område bostaden ligger i.

I slutändan kan det ju också vara så att vilja man sälja ett renoveringsobjekt kan man ofta hitta spekulanter som just är ute efter att få renovera allt själv. Priset kanske då inte blir fullt lika högt som om man fixat ett par saker själv, men man kommer ju även spara tid och energi på att inte behöva göra detta. Det är i slutändan en bedömningsfråga som var och en måste ta stånd till.