Hem » Sälja » Öka värdet på bostaden

Start here

Kategorier

Öka värdet på bostaden

3285109-till-salu

Om man funderar på att sälja huset, inte så snart som möjligt utan med lite mer sikt finns det ett antal saker man kan göra som verkligen kan höja värdet på en bostad.

Köket

Ett rum som alla spekulanter lägger stor fokus på är just köket, en gammalt kök kan absolut dra ned värdet på huset och det är många som tittar på andra håll istället för att överväga att renovera det själv. Rostfria vitvaror och nya bänkskivor i till exempel sten är relativt enkla saker som snabbt höjer helhetsintrycket i köket. Har man ett ganska litet kök kan man även överväga att ta ned en vägg in till rummet bredvid och separera de två områdena med en bänk.

Badrummet

Precis som köket är det få som är villiga att renovera ett badrum när de är ute och jagar ny bostad, det enklaste man kan göra här kommer fotfarande att kräva lite jobb. Saker som att byta ut allt som ser gammalt och smutsigt ut, nya toalettstolar och tvättställ ger en mycket bättre känsla i hela badrummet.

Fönster

Detta kan nog vara det största projektet för många men även detta kan vara värt pengarna, speciellt med hjälp av rotavdrag. Största anledningen till att byta fönster på huset beror något på var man bor, för alla som bor längre norrut i Sverige är värmeförlusten nog den största anledningen.

Sprinklersystem

Alla hus med stor gård kan dra stor nytta av att ha ett sprinklersystem installerat som hjälper till att hålla gräset grönt och öppnar faktiskt upp det för fler spekulanter då även de som inte är lika intresserad av att ta hand om en stor trädgård får åtminstone en del av jobbet gjort åt sig. På Gardena kan man läsa mer om olika typer av sprinklersystem.