Hem » Sälja » Inför försäljning

Start here

Kategorier

Inför försäljning

Att sälja sitt hus är en sak som kräver en viss planering. Huset har oftast varit en stor investering och de flesta vill få ut som mycket som möjligt vid försäljning. Idag har det blivit väldigt populärt att styla och fixa med sin bostad inför försäljning, vilket gör att prislappen kan gå upp betydligt.

Tänker ni sälja via mäklare kan ni få bra tips av mäklaren hur ni ska inreda och ställa i ordning inför fotografering och visning. Det gäller att locka så många intressenter som möjligt och det gäller att skapa ett trivsamt hem att se på visningen.

Homestyling…

Idag har det, som vi tidigare nämnt, blivit alltmer vanligt med så kallad ”homestyling” innan försäljning av bostaden. Meningen med homestyling är att få så många som möjligt intresserad av bostaden både vid fotografering av mäklare och på visningen, så att det är fler intressenter på budgivningen. Idag finns företag att ta in som arbetar med homestyling, som har god erfarenhet av vad som är attraktivt i köparnas ögon. Vill du inte ta in ett företag att göra homestylingen kan du även göra en hel del själv.

Första intrycket…

Det första spekulanterna ser när de kommer är hur bostaden ser ut på håll. Hur tomten och entrén ser ut är viktigt för det första intrycket av er bostad. Försök att göra det så inbjudande och mysigt som möjligt. Ta bort saker som ligger ute om det stör, ställ bort cyklar och trädgårdsredskap, klipp gräset och plantera några vackra blommor i rabatten. Ställ fram någon vacker dekoration och kanske en ljuslykta på bron. Kanske det också gör ett bra intryck om ni köper en krans och sätter på dörren. Ställ dig sedan på håll och kolla på din bostad och se hur det ser ut på håll.

”Less is more”…

Det första man brukar säga med styling invändigt är att ta bort så mycket personliga tillhörigheter som möjligt. Ta bort fotografier på familjen och släkten och ställ undan. ”Less is more” är ett begrepp som brukar gå hem vid visningar av bostäder. Ta bort onödiga inredningsdetaljer och försök skapa ett stilrent hem som inte upplevs för rörigt.  Försök att skapa en röd tråd i inredningen så hemmet får en helhet. Kanske det behövs köpas in några dukar eller ljuslyktor att lägga på borden för att ge en känsla av stil. Försök tänka er hur ni skulle vilja att det såg ut om det var första gången ni klev in genom dörren.

När ni stylat bostaden och känner er nöjda är ett tips att bjuda hem några bekanta och se hur hemmet upplevs. Tycker era bekanta att hemmet upplevs bra kommer säkerligen flera på visningen att göra det också. Lycka till!