Hem » Tips » Homestaging

Start here

Kategorier

Homestaging

Allt fler väljer att anlita ett företag som utför styling av hemmet innan försäljning. Det finns många vinster med homestaging såsom fler spekulanter, snabbare försäljning och högre slutpris. Man kan också välja att styla hemmet själv med då krävs det en del kunskaper och en hel del arbete.

Om du tänker fixa ditt hem själv så kan det vara bra med att börja se över väggar och tak. Det kanske behövs målas om någonstans. Tapeter som börjat se solkiga och ofräscha ut brukar gå bra att måla över.

En bra grundregel att utgå ifrån är att hemmet ska vara så neutralt som möjligt för att attrahera en större köpgrupp. Men samtidigt så ska man sträva efter att uppnå en hemtrevlig känsla.

En av de absolut viktigaste punkterna är att huset ska vara skinande rent. Utemiljön ska även gås igenom grundligt så att gräsmattor och häckar är välklippta och rabatterna fria från ogräs. Styla gärna uteplatsen med utemöbler och krukor med prunkande växter.

Inne ska alla prylar som ligger framme plockas bort. För att skapa rena ytor eftersom det gör att hemmet upplevs som rymligare och fräschare.

Garderoberna ska rensas och stylas. De plagg som man lämnar kvar ska hängas upp och vikas snyggt. Eftersom de allra flesta tar sig en titt i garderoberna vid en husvisning.

Alla familjefoton  ska plockas bort tillsammans med alltför avvikande dekorationer. Det som lämnas kvar ska gå i stil med den känsla man vill skapa i hela huset.

Köket är ett av de viktigaste rummen i hemmen. Lägg gärna ned lite extra tid med att få köket hemtrevligt och fräscht. Ställ till exempel fram färska kryddor och oljor. Eller ordna ett vackert blickfång på bordet med en vacker fruktskål och ljusstakar.

Intrycket av badrummet brukar också ha stor betydelse vid försäljning. Byt gärna ut mattor, draperier, tvättkorgar och köp nya handdukar. Ställ fram doftljus, gröna växter och fina tvålar.

Om hemmet är övermöblerat så kan man behöva plocka bort en del möbler och möblera om för att få en luftigare känsla.

Fräscha textiler är också viktigt. Se över att mattor, kuddar, plädar och dukar är rena och i bra skick.

Den tid som man lägger ned på att styla sitt hem brukar vara väl investerad. Eftersom huset blir mer lättsålt och att slutpriset bli betydligt högre än vad det skulle ha blivit utan homestaging.