Hem » Tips » Flyttpacka

Start here

Kategorier

Flyttpacka

Flyttpackning

Att flytta ett helt bohag är ett stort projekt, och det kräver en hel del planering och förberedelse. En stor del av flytten går åt till att packa grejerna, och då är det bra om du har läst på lite.

Att packa kan verka som en enkel sak, men faktum är att du kan effektivisera packningen en hel del genom några enkla knep. Genom att tänka på några centrala faktorer underlättar du både ner- och uppackningen, vilket gör att du slipper göra flytten svårare än vad den faktiskt är.

Den viktigaste delen av packningen är kartongerna. Utan bra flyttkartonger kommer du inte långt. Banankartonger i all ära, men de har sina nackdelar. Dels gör hålen att mindre saker riskerar att trilla ut, och dels är de ofta inte tillräckligt stora för att kunna rymma dina större ägodelar. Därför kan det vara värt att investera i riktiga flyttkartonger. Dessa kan du bara vika ihop och använda nästa gång du eller någon i din bekantskapskrets flyttar.

Skydda dina kartonger

En annan aspekt av kartongerna är dess stöt-tålighet. Om du har ömtåliga saker bör du köpa kartonger som tål att du stöter i en vägg eller en bordskant. När det gäller porslin och glas är det alltid klokt att linda in dem i tidningspapper för att undvika att de blir kantstötta och fula.

Använd dig av ett proffs

Det enklaste sättet att köpa kartonger är att låta något företag leverera dem åt dig. När du utnyttjar en sådan tjänst bestämmer ni en tid för avlämning så kommer de med så många kartonger som du önskar.