Hem » Tips » Dags att flytta!

Start here

Kategorier

Dags att flytta!

par som flyttar

Att flytta innebär inte enbart en rolig förändring, det medför också en hel del jobbiga och omständliga aktiviteter och detaljer som måste ses om. Väggar behöver målas om och kanske spacklas, i princip alla dina ägodelar måste flyttas mellan två hem, varenda liten yta ska vara skinande ren – det är mycket att tänka på, helt enkelt.

Det gäller att planera och ta ett rum i taget när man börjar städa bort sitt hem. Börja med att ta bort alla prylar, och se sedan efter hur mycket städning som faktiskt behöver göras. Klarar du av att göra det själv, eller är arbetet för omfattande?

Flyttstädningen är en irriterande, men nödvändig, del av flytten. De flesta har inte tid att göra denna ytterst noggranna städning själv och att kontakta en städfirma är därför oftast en bra idé som inte behöver bli särskilt dyr. RUT-avdraget gör dessa tjänster billigare för tillfället, men med regeringsskiftet är det sannolikt att detta avdrag försvinner. Passa därför på att utnyttja denna lättnad medan den finns kvar! Bor du i Stockholm kan du kontakta exempelvis Assista privat och låta dem göra jobbet åt dig, och själv slippa en eller flera slitsamma städdagar.

Det finns också en del administrativa göromål. Att adressändra är din skyldighet, likaså behöver du se över ditt elabonnemang och din hemförsäkring samt kontakta din bredbands- och TV-leverantör i god tid, tipsar GP bostad.

Se till att ha riktiga flyttlådor – har du inga, låna från din flyttfirma om du anlitar en, eller av kompisar. Det kan vara värt att överväga en flyttfirmas hjälp, särskilt om det är en stor flytt. Annars kan du såklart ta hjälp av kompisar eller familj, vilket också kan vara lite roligare, det kan bli en rätt kul dag rentav, trots att det kanske brukar vara roligare att flytta in än att flytta ut.